Βαζουμε το robots.txt στο προτυπο μας

Επιστρεφω με εναν σημαντικο οδηγο για να εχει επιτυχια ενα blog.
Ειμαστε στο σημειο οπου εχουμε κατασκευασει το blog μας και ειναι στην αρχικη του μορφη (σε επομενη αναρτηση θα μιλησουμε για το πως μπορουμε να αλλαξoυμε το προτυπο και να βαλουμε ενα ποιο καλο) συνεχιζοντας λοιπον θα σας εξηγησω σε τι χρειαζεται ο κωδικας robots.txt  που ανεφερα παραπανω.
robots.txt


Τι κανει το robots.txt


Στο blog μας εκτος απο τα λινκ των αναρτησεων μας υπαρχουν και τα λινκ των κατηγοριων (Labels)
του τυπου https://posftiaxnoblog.blogspot.com/search/label/diamorfosh-blog
οπως υπαρχουν και τα λινκ του αρχειου μας του τυπου https://posftiaxnoblog/2015/12/. Αυτα τα λινκ δεν πρεπει να αφηνουμε την Google και τις αλλες μηχανες αναζητησης να τα καταχωρουν γιατι δημιουργουν δυπλοτυπο περιεχομενο, το οποιο μπορει να οδηγησει σε τιμωρια του site μας απο τις μηχανες αναζητησης.

Παρακατω σας δινω τον κωδικο που χρησιμοποιω κι εγω σε αυτο το blog ωστε να τον χρησιμοποιησετε κι εσεις εφοσον βεβαια εχετε δηλωσει και τους χαρτες ιστοτοπων στα webmasters tools.

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /
Sitemap: https://posftiaxnoblog.blogspot.com/sitemap.xml
Sitemap: https://posftiaxnoblog.blogspot.com/sitemap-pages.xml

Πως βαζω το robots.txt στο blog μου;


Αυτο το μικρουλη κωδικο θα τον κανετε αντιγραφη και αφου αλλαξετε τα κοκκινα γραμματα με το δικο σας λινκ θα μεταβειτε στο πινακα ελεγχου του blog σας στις ρυθμισεις - προτιμησεις αναζητησης και στο σημειο που γραφει "προσαρμογη robots.txt" θα πατησετε επεξεργασια και θα τον κανετε επικοληση μες στο κουτακι.

robots.txt

Καντε κλικ στο αποθηκευση αλλαγων και ακριβωε απο κατω που γραφει "Προσαρμοσμένες ετικέτες κεφαλίδας robots" καντε κλικ στο επεξεργασια. Θα πρεπει να τικαρετε τα κουτακια ακριβως οπως φενεται στη παρακατω φωτο.

robots.txt

Κανουμε κλικ στο αποθηκευση αλλαγων και τωρα μπορουμε να πουμε πως εχουμε βαλει με επιτυχια το robots.txt στο blogger.


ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ


Λοιπον ο συγκεκριμενος κωδικας απαγορευει στη google να διαβαζει τις αναρτησεις μας.
Αυτο σημαινει πως αν γραφουμε δικα μας αρθρα δεν το εχουμε αναγκη γιατι τα αρθρα μας δεν ειναι αντεγραμμενα. Αν ομως φτιαξουμε ενα blog ειδησεις π.χ τοτε σιγουρα τα αρθρα μας θα ειναι αντεγραμμενα και η google δε προκειτε ποτε να μας βαλει σε καλη θεση στη καταταξη.

Για να βαλουμε τον κωδικα 



καταρχην κανουμε  συνδεση στο blogger επιλεγουμε το ιστολογιο που θελουμε να εφαρμοσουμε το κωδικα παμε προτυπο--επεξεργασια--html  με control-f βρισκουμε τη λεξη <head> και ακριβως απο κατω βαζουμε τον παρακατω κωδικο

<b:if cond='data:blog.pageType == "archive"'><meta content='noindex,follow' name='robots'/></b:if><b:if cond='data:blog.pageType == "index"'><b:if cond='data:blog.url != data:blog.homepageUrl'><meta content='noindex,follow' name='robots'/></b:if></b:if> 

κανουμε αποθηκευση και ειμαστε ετoiμοι. Περιμενουμε μερικες μερες μεχρι η google να ελενξει το σαιτ μας για να δουμε τα αποτελεσματα.

8 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη