Ο σκοπός των σχολίων σε ενα blog και ποια πρεπει να δημοσιευουμε

Ο σκοπός των σχολίων σε ενα blog και ποια πρεπει να δημοσιευουμε
Tα σχολια παιζουν μεγαλο ρολο σε ενα blog. Οσα περισσοτερα σχολια υπαρχουν σε μια αναρτηση τοση περισσοτερη αξια εχει.

Θα μπορουσαμε να πουμε πως μια αναρτηση ειναι η αρχη μιας συζητησης και τα σχολια η συνεχεια, και αυτο γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να καλυψουμε ενα θεμα μεσα 200 η 500 λεξεις οσο κι αν αυτο φενεται εφικτο. Ολο και κατι θα ξεχασεις ολο και καποια παρατηρηση θα εχει ο επισκεπτης. 
 Με αυτο το τροπο μεσα απο τα σχολια μπορουμε να λυσουμε καποια προβληματα που δημιουργουνται για διαφορους λογους.

Υπαρχουν ομως μερικα πραγματα που θα πρεπει να σκεφτουμε ομως και εμεις οι blogger και οι επισκεπτες ωστε να υπαρχει μια σωστη συνεργασια και να μπορουμε απο μερους μας να βοηθησουμε ολο και περισσοτερο το κοινο μας.

Απο τη μερια μας:

  1. Πρεπει να εχω ενεργοποιημενα τα σχολια?
  2. Αν ειναι ενεργοποιημενα τοτε θα ειναι nofollow η dofollow?
  3. Πρεπει να ελενχω τα σχολια η οχι?
  4. Κι αν τα ελεγχω τοτε πια σχολια θα πρεπει να δημοσιευω?

Απο τη μερια του επισκεπτη τα πραγματα ειναι λιγο πιο απλα το μονο που πρεπει να σκεφτει ειναι:

  1. Για πιο λογο κανει ενα σχολιο?

Και εδω θα προσπαθησω να εξηγησω μια μια τις ερωτησεις και να τις απαντησω.

1) Αυτη η ερωτηση ειναι λιγο δυσκολη να απαντηθει αλλα θα προσπαθησω να την αναλυσω.

Αν εχουμε ενεργοποιημενα τα σχολια τοτε το σιγουρο ειναι πως θα εχουμε αρκετα και θα γινεται μια ανανεωση στο αρθρο εφοσον θα γραφεται συνεχως νεο υλικο με αποτελεσμα να απαντουνται διαφορες ερωτησεις ειτε απο εμενα ειτε απο αλλους επισκεπτες. Αυτο ειναι καλο για μενα και το site εφοσον θα παιρνει αξια η αναρτηση μου.

Παιζει ομως και η φαση να μην παρει αξια η αναρτηση αλλα να χασει. Διοτι υπαρχουν ατομα (οι λεγομενοι spammers) οι οποιοι τι κανουν? Κανουνε ενα σχολιο του τυπου μπραβο καλο αρθρο και πετανε και ενα link διπλα προς το δικο τους site. 

Υπαρχουν και οι αλλοι οι οποιοι γραφουν απλα ενα ευχαριστω η ωραιο αρθρο και διαφορα αλλα μονολεκτικα σχολια τα οποια δεν εχουν καμια ουσια. Αν αρεσει η αναρτηση σε καποιον τοτε μπορει να κανει ενα like η να την μοιραστει στο google και πιστεψτε με θα ειμαστε περισσοτερο ευχαριστημενοι και εμεις. Οποτε ειναι στο χερι του καθενος αν θα εχει ενεργοποιημενα τα σχολια η αν οχι.

2) Nofollow ή dofollow? Οταν η φορμα των σχολιων ειναι dofollow τοτε το σιγουρο ειναι πως θα εχουμε παρα πολλα, του τυπου spam, ομως υπαρχει περιπτωση να υπαρχουν και καλα τα οποια να δινουν οπως ειπαμε αξια στην αναρτηση.  
 Υπαρχει ομως και η περιπτωση να υπαρχουν link μεσα τα οποια να οδηγουν σε καποια site τα οποια δε θα επρεπε. Καποια απο αυτα ειναι τα τσονταδικα και αυτα με απαγορευμενο υλικο και στοιχηματικα σαιτ. Για να εχουμε ενα καλο blog και αν θελουμε να αποκτησει καποια στιγμη οπως ειπαμε αξια (authority) τοτε τα links σε τετοιου ειδους σαιτ απαγορευονται δια ροπαλου. Και παλι ο καθενας επιλεγει αυτο που νομιζει πιο σωστο.


3) Να ελεγχω τα σχολια η οχι?
Προσωπικη μου αποψη ειναι ναι. Αυτη τη στιγμη λαμβανω πανω απο χιλια την ημερα με links τα οποια οδηγουνε σε αλλου και σε αυτην περιπτωση μπορουμε να περιμενουμε ενα πολυ ωραιο πεναλντυ απο τη google. Αν ομως καποιος χρειαζεται βοηθεια και μπορω να του απαντησω σωστα τοτε το σχολιο θα δημοσιευτει και θα απαντηθει ειτε απο μενα οπως ειπα ειτε απο καποιον επισκεπτη.


4) Ποια σχολια πρεπει να δημοσιευω?
Οπως ειπα υπαρχουν πολλων ειδων σχολια.

Με λινκσ στο ονομα τα οποια οδηγουν στα πιο πανω sait που ανεφερα
Με μια η δυο λεξεις 
Σχολια σε αλλη γλωσσα τα οποια θα πρεπει να απαγορευονται δια ροπαλου.

Τα σχολια τα οποια προσωπικα δημοσιευω ειναι αυτα που καποιος ζηταει καποια βοηθεια και ξερω πως μπορω να βοηθησω η δεν μπορω αλλα ισως καποιος αλλος επισκεπτης μπορεσει.

Και τελος για πιο λογο κανει καποιος επισκεπτης ενα σχολιο?

Για να με ευχαριστησει? Μπορει καλιστα να μοιραστει την αναρτηση.
Για να παρει ενα λινκ? 
Για να δειξει πως με διαβαζει? Και να επισκεφτω το σαιτ του?
Και τελος αυτος ο οποιος εχει πραγματικα προβλημα και ψαχνει πληροφοριες.

Τελικα ομως μονοι σας θα κρινεται αν πρεπει να εχετε τα σχολια ενεργοποιημενα και ποια πρεπει να δημοσιευετε.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη